Croce szabadságvallása hatvan év után

FEUILLETON - LVI. évfolyam, 25. szám, 2012. június 22.

Hatvan évvel ezelőtt halt meg Benedetto Croce. Azóta Itáliában tízévenként konferenciák és tanulmánykötetek sorát szentelik emlékének. Az utóbbi évtizedekben a magyar szellemi élet képviselői is bekapcsolódtak a megemlékezéseknek ebbe a láncolatába. 1992-ben a Római Magyar Akadémia és az ELTE közös szervezésében Benedetto Croce 40 év után címen nagyszabású konferenciasorozatra került sor Budapesten, Rómában és Nápolyban, melynek anyagai egy hasonló című olasz nyelvű kötetben jelentek meg. Tíz évvel később a Római Magyar Akadémia és az ELTE Benedetto Croce 50 év után címen rendezett hasonlóan nagyszabású konferenciát. Ennek anyagait egy vaskos kétnyelvű kötet őrzi.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LVI. évfolyam, 19. szám, 2012. május 11.
LVI. évfolyam 2. szám, 2012. január 13.
LV. évfolyam 51-52. szám, 2011. december 22.
Élet és Irodalom 2023