Szabó Zoltán nemzetről és hazáról

FEUILLETON - LVI. évfolyam, 23. szám, 2012. június 8.

1.

Egész életében idegenkedett a politikától, miközben társadalmi bajokra igen érzékeny volt. Egész életében a magyar – és csakis a magyar – nemzet védelme és erősítése foglalkoztatta, és úgy, hogy a nemzetet nagy határozottsággal különböztette meg mind az országtól, mind az államtól. Számára a nemzet: emberek, se nem intézmények, se nem területekre horgonyzott lakosság, ezért nem is az állampolgárok együttese; közösség, nem társadalom. Röviden: területektől és államhatároktól független közösség, nem társadalom.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXI. évfolyam, 18. szám, 2017. május 5.
LIX. évfolyam, 22. szám, 2015. május 29.
LV. évfolyam 35. szám, 2011. szeptember 2.
Élet és Irodalom 2020