„Tudták, hogy jó író, de nem tudták, hogy ennyire jó”

Interjú Takács László klasszika-filológussal

INTERJÚ - LVI. évfolyam, 15. szám, 2012. április 13.

Megjelent Kosztolányi Dezső művei kritikai összkiadásának ötödik darabja, a Nero, a véres költő. A Szegedy-Maszák Mihály és Veres András irányításával készülő sorozat új kötetét a klasszika-filológus Takács László készítette. A korábbi négy kötethez hasonlóan ez valóságos csemege a filológiai érdeklődésű olvasónak, hiszen a szövegváltozatok nyomon követésének lehetősége mellett olyan összefoglaló tanulmányokat tartalmaz, amelyek a legkülönbözőbb perspektívákból mutatják be a mű elő- és utóéletét, keletkezését és befogadását. Ujjonghat a filosz: az összkiadás eddigi összes kötete – jócskán túlmutatva Kosztolányin és művein – egyszersmind módszertani bemutató is: íme, ilyen izgalmas a modern irodalomtudomány.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 7. szám, 2021. február 19.
LXIV. évfolyam, 50. szám, 2020. december 11.
LXIV. évfolyam, 39. szám, 2020. szeptember 25.
Élet és Irodalom 2021