Iron Sky

PUBLICISZTIKA - LVI. évfolyam, 13. szám, 2012. március 30.

Néhány évvel ezelőtt egy finn „alternatív történelmi science fiction” film korszerűen az interneten igyekezett összegyűjteni a gyártási költségvetés hiányát. Minden bizonnyal sikerrel, hiszen Timo Vuorensola Iron Sky (Vaség) című filmje az idei Berlinalén debütált – pont ott, ahol Fliegauf Bence Ezüst Medvét kapott Csak a szél című, kutatási területünkhöz tartozó tematikájú filmjéért –, világpremierje áprilisban lesz. A finn film kiindulópontja, hogy 1945-ben a nácik egy csodafegyver-szintű űrhajózási eszközzel a Hold sötét oldalára menekülnek, ahol horogkereszt alakú bázisukon készülnek a jövő kihívásaira. Aztán elérkezik 2018 – és visszajönnek. Na, én 2012-ben azt éreztem a tárgyalóteremben, hogy már visszajöttek.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 11. szám, 2024. március 14.
LXVII. évfolyam, 32. szám, 2023. augusztus 11.
LXVI. évfolyam, 40. szám, 2022. október 7.
Élet és Irodalom 2024