Jung, a pszichiáterbe oltott próféta

FEUILLETON - LVI. évfolyam, 11. szám, 2012. március 14.

Carl Jung, a múlt század Freud után talán legnagyobb hatású pszichiátere 1906-ban kezd el levelezni a pszichoanalízis atyjával, a következő év elején pedig személyesen is találkoznak. Rövid idő alatt intenzív barátság és munkakapcsolat alakul ki Freud és a szépreményű fiatal svájci pszichiáter között a majd két évtizedes korkülönbség, valamint a jelentős kulturális és habitusbeli eltérések ellenére is.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 49. szám, 2023. december 8.
LXIII. évfolyam, 43. szám, 2019. október 25.
LV. évfolyam 7. szám, 2011. február 18.
Élet és Irodalom 2024