A Nemzeti Felejtés Biztossága

PUBLICISZTIKA - MÉD LEVELEK - LVI. évfolyam 2. szám, 2012. január 13.
Néha kifizetődik puritánnak és becsületesnek lenni. Az 56-os Intézetet például fennállásának évtizedei alatt nem dobta meg egyetlen baráti kormány sem - ha volt ilyen - becses, rezsifaló székházzal. Az intézet egy Dohány utcai ronda bérház emeletén működött, így hát nem halmozódtak fel adósságai, s nem volt miért kizsuppolni. És - várhatóan - működik tovább, ha csökkentett üzemmóddal is, az Országos Széchényi (bírósági helyesírással „Széchenyi") Könyvtár részeként.
A kormány nem az intézet, hanem az őt fenntartó közalapítvány megszüntetéséről határozott tavaly márciusban (többek közt a Magyar Könyv Alapítvánnyal és a Betegjogi, Ellátottjogi és Gyermekjogi Közalapítvánnyal együtt).
Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 14. szám, 2024. április 5.
LXVIII. évfolyam, 11. szám, 2024. március 14.
LXVIII. évfolyam, 8. szám, 2024. február 23.
Élet és Irodalom 2024