A kimondható és a kimondhatatlan

FEUILLETON - LVI. évfolyam 2. szám, 2012. január 13.
A Nyelvek között című konferencia szervezői az elé a feladat elé állították a résztvevőket, hogy a gondolatrendszerek és azok nyelvi megfogalmazásai között létrejövő viszonyokat tanulmányozzák. A végső kérdés, mely egy ilyen célkitűzés mögött meghúzódik, az, hogy milyen viszonyok ismerhetők fel egyáltalán a nyelv és a gondolat, a beszéd és a gondolkodás, vagy a nyelv használata és mentális tevékenységeink között.
Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LVI. évfolyam, 25. szám, 2012. június 22.
LVI. évfolyam, 19. szám, 2012. május 11.
LV. évfolyam 51-52. szám, 2011. december 22.
Élet és Irodalom 2023