Viszlát, elvtársak!

interjú Dalos György íróval

INTERJÚ - LVI. évfolyam 2. szám, 2012. január 13.
A budapesti Francia Intézetben vetítették annak a koprodukciós dokumentumfilm-sorozatnak az első részét, amely a közép-kelet-európai rendszerváltások történetét mutatja be. A film koncepciójának kidolgozásában az irodalmi forgatókönyv szerzőjeként részt vett Dalos György is, a témához kapcsolódó, a Corvina Kiadó gondozásában most magyarul is megjelent Viszlát, elvtársak!, illetve a magyarul nem olvasható, az 1989-es évről, a diktatúrák bukásáról szóló, A függöny felgördül című könyv szerzője. A Viszlát, elvtársak! az ARTE francia-német kulturális tévécsatorna sorozatának „kísérőkönyve": kiegészíti azt, amennyiben módszeresen végigvezeti olvasóját a tárgyalt korszak politikai, gazdasági, mentalitás- és kultúrtörténetén, valamint bemutatja az egyes kommunista országok közötti különbségeket.
Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 7. szám, 2021. február 19.
LXIV. évfolyam, 50. szám, 2020. december 11.
LXIV. évfolyam, 39. szám, 2020. szeptember 25.
Élet és Irodalom 2021