Párbeszéd a magyar alkonyatban

Kemény István és Térey János politikai költeményeiről

FEUILLETON - LV. évfolyam 36. szám, 2011. szeptember 9.
Az elmúlt hónapokban két nagyon fontos, egymásra felelő vers jelent meg magyar irodalmi lapokban. Ebben a szövegemben igyekszem összevetni e kettőt. S minthogy a versek a mai magyar közállapotokra, politikai szituációra reflektálnak, megpróbálom megfogalmazni, mit állítanak a mai Magyarországról. Ezáltal pedig arról is beszélni, hogy milyen is most Magyarország, azaz mit állít önmagáról.
Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LIV. évfolyam 48. szám, 2010. december 3.
XLVI. évfolyam 19. szám, 2002. május 10.
XLVI. évfolyam 16. szám, 2002. április 19.
Élet és Irodalom 2021