Privatizációs légörvény

Ferihegyi haszonlesők VII.

PUBLICISZTIKA - RIPORT - LV. évfolyam 25. szám, 2011. június 24.
A Budapest Airport Zrt. huszonöt százalékos állami részvénycsomagjának gyors eladásával a Fidesz szembemegy az elmúlt tíz évben hangoztatott gazdasági elveivel, miszerint a ferihegyi nemzetközi reptér egy aranytojást tojó tyúk, és ezért állami kézben kell maradnia. Ráadásul épp a jelenlegi kormány tudja a legjobban, hogy a 2001-es reptér-visszaállamosítási akciójukat követően kialakult jogi káosz okán mára megörököltek egy olyan céget, amelynek többmilliárdos jogos követelése áll fenn a Budapest Airport Zrt.-vel szemben. Vajon kinek a szekerét tolja az állam, ha ezeket az erős lapokat nem játszotta ki tulajdonosi befolyásának növelésére? Ehelyett akkor mondott le részvénycsomagjáról, amikor rekordösszegű utasforgalmat bonyolít a reptér.
Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LVI. évfolyam, 39. szám, 2012. szeptember 28.
LVI. évfolyam, 27. szám, 2012. július 6.
LVI. évfolyam, 10. szám, 2012. március 9.
Élet és Irodalom 2022