A RÉMSÉGES TÉNYEK

PÁRATLAN OLDAL - LV. évfolyam 24. szám, 2011. június 17.
Hír a tv2 Tények című adásában (2011. június 3.): akár három év börtönt is kaphatnak, akik azt a rémhírt terjesztik, hogy a kormány államosítani fogja a kétmillió fölötti bankbetéteket. A nyomozás jól halad.
Rögtön utána a Tények következő híre: Egy somogyi település, Kutas temetőjében II. világháborús aknát találtak. Olyan hatásút, ami hogyha felrobbant volna, ötven kilométeres körzetben mindent elpusztít. Ez elég rémisztő, mert Kutastól kevesebb mint ötvenkilométerre van Kaposvár, Nagykanizsa, Keszthely és még vagy száz település! Ijedtségem egyre erősebb lett, amikor a Tények hírül adta, hogy az iszonyú aknát a tűzszerészek Budapestre szállítják, itt akarják megsemmisíteni! Uram atyám, itt a Szent Korona a vadonatúj őrökkel, a családom, a barátaim, a munkatársaim mind a fővárosban vagy a környékén élnek, szólni kéne nekik, hogy meneküljenek, legalább a Gerecsén túlra, ott már talán biztonságos. Még az ÉS szerkesztőségére is gondoltam, de aztán eszembe jutott, hogy ezeket péntek este úgyse lehet elérni.
Persze, egy idő múlva a 2x2 józansága hullt rám. Itt élnem s halnom kell. Fatalista módon otthon maradtam, és elkezdtem írni ezt a cikket. A szebb jövőben és a magyar tűzszerészek technikai tudásában bízom, itt ülök, írok, mást nem tehetek. Ha mégis kiderülne, hogy csak rémhír volt a pokoli bomba, akkor a Tények biztosan értesít a jól haladó nyomozásról.
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 8. szám, 2024. február 23.
LXVII. évfolyam, 45. szám, 2023. november 10.
LXVII. évfolyam, 37. szám, 2023. szeptember 15.
Élet és Irodalom 2024