BIZTOSÍTÁSI JUTALOMUTAZÁS

PÁRATLAN OLDAL - LV. évfolyam 23. szám, 2011. június 10.
Különös céges jutalmazásról számolt be a német média. Sönke Iwersen, a németországi Handelsblatt újságírója tárta fel a Hamburg Mannheimer, a nagy biztosítási cég különös jutalmazási gyakorlatát. A legtöbb biztosítási szerződést megkötő munkatársak számára rendszeresen szerveztek jutalomutazást Budapestre. 2007 nyarán például száz motivált munkatársuk találkozott egy patinás budapesti fürdőben húsz szép és készséges lánnyal, akik baldachinos ágyakban „kényeztették" a biztosítási társaság képviselőit. A szolgáltatást a cég úgynevezett „fekete kasszájából" fizették.
A Hamburg Mannheimer azóta egy másik cégcsoporthoz tartozik. A jelenlegi vezetőség úgy reagált a kellemetlen leleplezésre, hogy a motivációs kirándulásokat szervező vezető munkatársak már nem állnak a cég alkalmazásában.
A német televízió a Gellért fürdő belső terével, a Duna-parttal és a Szépművészeti Múzeum (!) épületével illusztrált híradásában megszólaltatta a biztosító egy régi munkatársát, aki maga is részt vett a budapesti jutalomutazásban. Beszámolt a jutalomutazás kellemes részleteiről, és elmondta, az ambiciózus férfiakat csakugyan erősen motiválták az effajta kirándulások. Szervezett a cég kiruccanásokat Mallorca szigetére is, de a pesti kirándulások népszerűbbek voltak. Hiszen szép a város, a lányok nemkülönben, és az egész meglehetősen olcsónak bizonyult.
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 16. szám, 2024. április 19.
LXVIII. évfolyam, 14. szám, 2024. április 5.
LXVIII. évfolyam, 13. szám, 2024. március 28.
Élet és Irodalom 2024