Kudarcismétlő szakoktatás

Az úgynevezett szakmunkáshiánytól az úgynevezett duális képzésig

PUBLICISZTIKA - LV. évfolyam 20. szám, 2011. május 20.
A közoktatási törvényjavaslat szakképzésre vonatkozó része abból indul ki, hogy Magyarországon szakmunkáshiány van. A végzettek nem rendelkeznek megfelelő szakismeretekkel, képzési idejük nagy részét általános ismeretek elsajátítására fecsérlik. Ehelyett a vállalatok igényei alapján meghatározott, gyakorlatias ismeretek átadására van szükség a képzés első pillanatától fogva, a jelenleginél rövidebb képzési időben és a mainál lényegesen nagyobb arányban érettségit nem adó szakiskolákban.
Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIII. évfolyam, 33. szám, 2019. augusztus 16.
XLIX. évfolyam 33. szám, 2005. augusztus 19.
XLVIII. évfolyam 14. szám, 2004. április 2.
Élet és Irodalom 2022