Egy filozófiai fejtörő

FEUILLETON - LV. évfolyam 7. szám, 2011. február 18.

Első pillantásra a fizikai tárgyak azonossága vagy különbözősége teljesen problémátlannak tűnik: minden dolog azonos önmagával, és semmilyen dolog nem azonos valamilyen másik dologgal. Vannak azonban esetek, amikor is az intuíciónk cserben hagy bennünket a tárgyak azonosságát illetően, és nem triviális számunkra, hogy valami azonos-e valamivel, vagy nem azonos. Az alábbiakban egy ilyen esetet mutatunk be, abban bízva, hogy lesznek Olvasóink, akiknek ezzel néhány álmatlan éjszakát okozunk.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (SMS-sel, bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.

Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően SMS-sel, bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
Élet és Irodalom 2019