Boldog emberöltő?

Körmendi Ferenc elfeledett regénye

FEUILLETON - LIV. évfolyam 49. szám, 2010. december 10.

(1)

A boldog emberöltő hiánypótló alkotás, elsősorban mert korszakkép. Egy immár elsüllyedt és a mai olvasók számára nagyjában ismeretlen világot ábrázol. Történelmi regény, e tekintetben immár régimódi (bár stílusa eléggé modern), annyiban, hogy a történelem háttér - mégpedig állandó háttér, minden epizódot, minden szereplőt átitat. Körmendi Ferenc (mint látni fogjuk) Thomas Mann nagy tisztelője, A Buddenbrook ház, de főleg A varázshegy elemeit (sőt, az utóbbi cselekményét) művébe beillesztette (véleményem szerint szükségtelenül).

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (SMS-sel, bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.

Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
Élet és Irodalom 2019