Egy visszautasíthatatlan ajánlat

PUBLICISZTIKA - LIV. évfolyam 48. szám, 2010. december 3.

2010. november 24-én Matolcsy György szupergazdasági miniszter pontot tett az i-re: bejelentette, hogy aki a 45 napos döntési szakaszon belül nem lép át a vegyes nyugdíjrendszerből a tiszta tb-pillérbe, az elveszti a tb-nek ezután fizetett 24 százalékos járulékát, és csak saját, ezúttal nyolcról tíz százalékra emelt magánjárulékára hagyatkozhat. A keresztapában az ilyen ajánlatot nevezték visszautasíthatatlannak. Természetesen a bejelentésnek voltak előzményei és lesznek következményei, ezeket szeretném e cikkben elemezni.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 2. szám, 2023. január 13.
LXVI. évfolyam, 35. szám, 2022. szeptember 2.
LXVI. évfolyam, 35. szám, 2022. szeptember 2.
Élet és Irodalom 2023