FEJET HAJTUNK A KORRUPCIÓ ELŐTT

PÁRATLAN OLDAL - LIV. évfolyam 43. szám, 2010. október 29.

„Nem idegen egymástól a tisztesség és a nyereség" - jelentette ki Orbán Viktor. A kormányfő előterjesztésére Schmitt Pál köztársasági elnök a magyarországi kerámiaipar és Hódmezővásárhely fejlődésének elősegítése érdekében végzett többéves tevékenysége elismeréseként kitüntetést adományozott Wendelin von Boch-Galhau úrnak, a Villeroy and Boch cég vezetőjének.

Fontos példa az önök sikere, mert megmutatja, hogy a tisztesség és nyereség még Magyarországon sem idegen fogalmak egymástól - emlékeztetett Orbán Viktor.

A kitüntetéssel jelképesen ma egész Magyarország fejet hajt - jelentette ki Lázár János. 

Míg a magyar kormány fejet hajt a Villeroy and Boch cég vezetőjének tisztessége előtt, addig az Európai Unió néhány hete hatalmas büntetést szabott ki a cégre, összesen 71 millió eurót (közel 20 milliárd forintot). Joaquin Almunia, az Európai Unió versenyjogi biztosa szerint a cég vezetői maffiaszerű kartellben manipulálták termékeik árait, és azzal sok százmillió eurós kárt okoztak a fogyasztóknak.

(A Fidesz bejelentése: http://fidesz.hu/index.php?Cikk=154386. A Villeroy and Boch cég büntetésének híre: http://www.bloomberg.com/news/2010-06-23/villeroy-sanitec-grohe-fined-767-million-in-eu-bathroom-fittings-cartel.html)

A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 22. szám, 2022. június 3.
LXVI. évfolyam, 21. szám, 2022. május 27.
LXVI. évfolyam, 18. szám, 2022. május 6.
Élet és Irodalom 2022