AEGON Művészeti Társdíj 2010

PUBLICISZTIKA - LIV. évfolyam 42. szám, 2010. október 22.

Másodjára választ az AEGON Művészeti Díjjal elismert író úgy társdíjast, hogy soha nem találkozott korábban a jelöltjével személyesen. Ami nagy szó. Mert az ilyen döntésben nincs semmiféle számítás, barátság. Semmi más nem érdekes, csak a művek számítanak. 2007-ben így jelölte az akkori AEGON-díjas költő, Rakovszky Zsuzsa az AEGON Művészeti Társdíjra Vojnich Erzsébet festőművészt. Így volt ez az idei AEGON-díjas íróval, Csaplár Vilmossal és jelöltjével, Pálfi György filmrendezővel is, aki az AEGON Művészeti Társdíjról tartott sajtótájékoztatón elmondta: számára ez a díj az őszinte, abszolút érdek nélküli elismerés jele, éppen ezért tartja nagyra.

Az AEGON Művészeti Társdíjat tehát az idén Pálfi György filmrendező vette át az alapító társaság vezérigazgatójától, Zatykó Pétertől tegnap a Szépművészeti Múzeumban tartott, a képzőművészeti előképeket, összhatásokat is érzékeltető esten. Alábbiakban az esten elhangzott laudációt közöljük.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (SMS-sel, bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.

Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően SMS-sel, bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXI. évfolyam, 51-52. szám, 2017. december 20.
LX. évfolyam, 51-52. szám, 2016. december 21.
LX. évfolyam, 46. szám, 2016. november 18.
Élet és Irodalom 2018