Alapjogok védelme

az új polgári törvénykönyvben

PUBLICISZTIKA - LIV. évfolyam 16. szám, 2010. április 23.

Jelenlegi ellenzéki, jövendő kormánypárti képviselők indítványára az Alkotmánybíróság vizsgálja a 2009 végén elfogadott és egy részében idén májusban hatályba lépő új polgári törvénykönyv (Ptk.) végrehajtásáról szóló törvényt. Az sem kizárt, hogy az alkotmánybírák még május előtt megakadályozzák a törvény hatálybalépését. Ez a vita arról is szól, sikerül-e az alkotmányban biztosított alapvető jogokat a hétköznapi élethelyzeteket közvetlenül alakító jogelvekké formálni.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 48. szám, 2023. december 1.
LXVII. évfolyam, 47. szám, 2023. november 24.
LXVII. évfolyam, 46. szám, 2023. november 17.
Élet és Irodalom 2023