Lukács György és a világirodalom

FEUILLETON - LIV. évfolyam 14. szám, 2010. április 9.

Április 13-án lesz Lukács György születésének 125. évfordulója. Nem nagyon kerek ez az évforduló, de azért évforduló. Alkalmas arra, hogy eltűnődjünk, mennyire van ma jelen annak a filozófusnak az életműve, aki a Történelem és osztálytudattal megírta a XX. század egyik legfontosabb könyvét, s aki esszéistaként, kritikusként és esztétaként is kitörölhetetlen nyomot hagyott a század szellemi arculatán. Mostanában itthon kevés szó esik róla, de máshonnan sorban érkeznek a hírek Lukács-konferenciákról és -emlékkötetekről.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LVI. évfolyam, 25. szám, 2012. június 22.
LVI. évfolyam, 19. szám, 2012. május 11.
LVI. évfolyam 2. szám, 2012. január 13.
Élet és Irodalom 2022