SUHOG A PÁLCA

PÁRATLAN OLDAL - LIV. évfolyam 7. szám, 2010. február 19.

Túlterheltsége miatt akadozott, olykor leállt a jelentkezési határidő estéjén az elektronikus felsőoktatási felvételi rendszer, a felvi.hu.

Nem nagy ügy, a magyar oktatásban történjen bármi, egyvalamire biztosan lehet számítani: lefagy a rendszert működtető Educatio Kft. rendszere. 2008-ban például az a szoftverük nem működött, amellyel az érettségi eredményeket kellett volna a pedagógusoknak rögzíteniük.

A mostani eset csak annyiban különbözik a többitől, hogy első alkalommal tették felelőssé a rendszer lefagyása miatt a diákokat: túlterhelt volt a rendszer az utolsó jelentkezési nap estéjén - suhogtatta a nádpálcáját a kft. illetékese -, mert egyszerre akartak bejelentkezni azok a diákok, akik ezt két hónapon keresztül elmulasztották.

Mielőtt még az ügyvezető is elhinné, amit mond: az, aki a meghatározott módon, határidő előtt adja be a felvételi lapját, nem mulaszt semmit. Az úgy tett, ahogy kellett. Mulasztani csak az mulasztott, aki nem számolt azzal, hogy sokan a végére hagyják a jelentkezést. Akinek pedig nincs erre a tömeges jelentkezés fogadására alkalmas szoftvere, az próbálkozzon más tevékenységgel.

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 16. szám, 2024. április 19.
LXVIII. évfolyam, 15. szám, 2024. április 12.
LXVIII. évfolyam, 14. szám, 2024. április 5.
Élet és Irodalom 2024