AZ Ő AJÁNLATUK

PÁRATLAN OLDAL - LIII. évfolyam 49. szám, 2009. december 4.

Egy könyv, mely a kuruc.info recenzense szerint a világ legnagyobb bestsellere, és amely érdemes arra, hogy az első helyen ismertessék a karácsony előtti áhítatban.

A mű különös érdekessége, hogy írója börtönben sínylődött, miközben létrehozta. Egyúttal ő az, aki úgymond az egész történelem folyamán a legismertebb szerzővé vált és akinek reklámja, támogatása közel egy évszázadon át csúcsokat döntött. Ennek ellenére írásának kivételes értékét nem az iránta megnyilvánuló szeretet, hanem éppen ellenkezőleg: a vad gyűlölet biztosítja: „egyetlen más szerzőt sem gyűlölt jobban a zsidóság, mint ezt".

A kuruc.info bemutatja Adolf Hitler Mein Kampf című könyvét.

„A Mein Kampf sokoldalú könyv a komoly gondolkodó számára" - olvashatjuk az ismertetőben. Kiemelik, hogy a szerző nemcsak saját izgalmas életrajzát tette közzé, de mély, filozofikus elgondolásait is, egyebek közt Németország jövőjéről (lásd kapituláció, nürnbergi per, Németország kettészakadása - L. J.).

Hangsúlyozzák a szerző sokoldalúságát, mely arra vezette őt, hogy az emberiség minden, örök érvényű problémájával foglalkozzék (hogyan szabaduljunk meg a szakszervezetektől, a mentális és súlyos fizikai betegségük miatt munkaképtelenektől, a kommunistáktól és a zsidóktól), és ami a legfontosabb: kiemelik vonzó és derűs szemléletét. (Bár nem idézi, de vélhetően az ilyen, derűt, vidámságot árasztó mondatokra gondolt a recenzens: „A zsidók az emberiség örök, bomlasztó gombái"; „akár a nyüvekre a rothadó testben, mindjárt rábukkan az ember egy zsidócskára"; „Léte abban is hasonlít az élősdiekéhez, hogy ahol fellép, ott kihal a gazdanép" stb.).

A recenzens szerint Hitler minden fölvetett kérdésre, de különösen a zsidósággal kapcsolatos problémákra pozitív megoldást javasol. (Pl. Endlösung - L. J.).

A minden ízükben pozitív célok megvalósításának biztosítéka, hogy „a könyv kijelöli Krisztus tanításának politikai gyakorlatát" - olvashatjuk az ajánlatban. (Lásd még Biblia, A hegyi beszéd [Mt 5-7]: „Amit tehát szeretnétek, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is ugyanazt cselekedjétek velük, mert ez a törvény" - L. J.)

Mindenkinek elmélyült, intellektuális örömökben gazdag karácsonyt kívánnak.

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 16. szám, 2024. április 19.
LXVIII. évfolyam, 14. szám, 2024. április 5.
LXVIII. évfolyam, 10. szám, 2024. március 8.
Élet és Irodalom 2024