Toldi nyála

Emlékezet, nemzet és a magyar irodalom

FEUILLETON - LIII. évfolyam 48. szám, 2009. november 27.
Toldi nyála? Soha nem gondoltam erre, amíg nem olvastam Petőfi Arany Jánoshoz írt harmadik levelében: „Mikor Toldi alszik s szájából a nyál foly, ezért sokan le fognak téged köpni, de én megcsókollak." (Petőfi Sándor Prózai művei. Szépirodalmi, Budapest, 1976. 686. o.). Nem emlékszem, hogy akár a kortársai, akár az utókor olvasói emiatt - úgymond - leköpdösték volna Aranyt, vagy netán felháborodva bírálták volna művét. Nem, ennél kicsivel rosszabb történt: nem vették észre, azaz nem olvasták el „rendesen".
Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIII. évfolyam, 28. szám, 2019. július 12.
LV. évfolyam 43. szám, 2011. október 28.
LIII. évfolyam 23. szám, 2009. június 5.
Élet és Irodalom 2020