KOMMUNISTA BANKÁR

PÁRATLAN OLDAL - LIII. évfolyam 46. szám, 2009. november 13.
 

„Az egész magyar demokratikus átmenet semmibevételét és elárulását jelenti, hogy a kormány egy kommunista bankárt küld az uniós biztosi pozícióba" - jelentette ki Répássy Róbert, a Fidesz frakcióvezető-helyettese a miniszterelnök döntésére reagálva.

A fenti minősítést „kiérdemelt" Andor Lászlónak vitathatatlanul köze van a kommunizmushoz, amennyi­ben a múlt rendszerben született, és a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen végzett. A rendszerváltozáskor 24 éves volt. Később Manchesterben MA-fokozatot szerzett, Fulbright-ösztöndíjasként az USA-ban a Rutgers Egyetemen tanított, négy éve tagja a londoni Újjáépítési Bank igazgatótanácsának. A közgazdaság-tudomány kandidátusa, kutatási területe a nemzetközi pénzügyi rendszer.

Orbán Viktor egykori személyes miniszterelnök-jelöltje, Bod Péter Ákos, jelenleg tanszékvezető egyetemi tanár, barátjának és kollégájának nevezte Andort, és örömét fejezte ki, hogy ilyen komoly pozícióra jelölték. Kupa Mihály ex­pénzügy­mi­niszter egyértelműen politikamentes szakembernek és jó választásnak tartotta ugyanőt.

A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 40. szám, 2022. október 7.
LXVI. évfolyam, 30. szám, 2022. július 29.
LXVI. évfolyam, 27. szám, 2022. július 8.
Élet és Irodalom 2022