Tisztelt Főszerkesztő Úr!

VISSZHANG - LIII. évfolyam 36. szám, 2009. szeptember 4.
 

Külön bohóc (ÉS, 2009/33., aug. 14.) című cikkében valótlan az Ön állítása, hogy a „volt államtitkársági titkárnője pedig, időközben már mint feleség lett a képviselő államilag fizetett asszisztense". Egyrészt nem volt a titkárnőm a jelenlegi feleségem az államtitkárságon, hanem más beosztásban dolgozott. Másrészt ő a közpénzügyi államtitkárság megalakulása előtt az Országgyűlés Hivatalának munkatársa volt.  A közpénzügyi államtitkárság megszüntetése után, még 2004-ben ismét az Országgyűlés Hivatalának munkatársa lett. Házasságot 2005 negyedik negyedévé­ben kötöttünk. Az Index kreált mondata ugyan a bíróság szerint nem sértett személyiségi jogot, ezért nem tér ki erre a mondatra az ítélet, ugyanakkor az állítás nem fedi a valóságot.

Az valóban igaz, hogy lányom a Szerencsejáték ZRt. alkalmazottja. Nem igazgatósági tagja, nem felügyelő­bizottsági tagja, hanem csupán huszadrangú alkalmazottja főiskolai végzettséggel. A lányom nem közszereplő, ezért sajnálatos, hogy az ÉS nem volt tekintettel a személyi adatára, és név szerint megnevezi őt.

Ha mindezt összeveti azon hamis állításokkal, amelyekre a Külön bohóc irományát építette velem kapcsolatban, akkor bizony rá kell jöjjön: más példát kellett volna találnia. Így elkerülte volna a hiteltelenséget és a félreinformálást, ami éppen az ÉS-nek nem jellemzője.

Tisztelettel

 

országgyűlési képviselő

A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 24. szám, 2021. június 18.
Élet és Irodalom 2024