A végzés hatalma - alkotmányértelmező kérdések

PUBLICISZTIKA - LIII. évfolyam 25. szám, 2009. június 19.
Idestova három esztendeje Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság akkori elnöke alkotmányértelmezési indítvánnyal fordult az Alkotmánybírósághoz, amelyben a véleménynyilvánítás szabadságának egyéb alapvető jogokhoz, így az emberi méltósághoz fűződő joghoz való viszonya tárgyában többrendbeli alkotmányértelmezést kért. Indítványát az alkotmányjogász közvélemény egy nem jelentéktelen része főbírói újraválasztásához szükséges politikai támogatást váró opportunizmusként és/vagy nagyfokú szakmai dilettantizmusként értékelte.
Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 51–52. szám, 2023. december 21.
LXVII. évfolyam, 44. szám, 2023. november 3.
LXVII. évfolyam, 25. szám, 2023. június 23.
Élet és Irodalom 2024