A császár új ruhája

Adalékok kis provincializmusunkhoz a világfalu tükrében

FEUILLETON - LIII. évfolyam 20. szám, 2009. május 15.
Hű de kortárs! - mondták a deszkás srácok a pláza egyik kirakatában éktelenkedő, foszforeszkáló koponyára. Barátom már említette, újabban a fiataloknál már nem király, sirály, császár vagy csákány, hanem kortárs az, ami baró. A koponyáról nekem Damien Hirst 8500 gyémánttal kirakott koponyája jutott eszembe - a világ legdrágább műtárgya, és még sok minden, amitől elszomorodtam. Leginkább az, hogy milyen nehéz önmaga valójában, érdek nélkül tekinteni a világra.
Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 39. szám, 2022. szeptember 30.
LXV. évfolyam, 18. szám, 2021. május 7.
LXV. évfolyam, 6. szám, 2021. február 12.
Élet és Irodalom 2023