A mi kis provincializmusunk

A kortárs magyar képzőművészet dilemmáiról

FEUILLETON - LIII. évfolyam 14. szám, 2009. április 3.
Az elmaradottság, az elkésettség bénító érzete még fokozza azt a periferikus állapotot, amely újra és újra feltör a kultúránkban. A kishitűség csapdája ez, mikor sandán, csak kifelé figyelve, a másik eredményeit elemezgetve erőtlenül azonosulunk, majd megpróbáljuk utánozni. Képzőművészetünknek nincs mitikus múltja, a különböző történelmi korszakokból nem emlegethetünk héroszokat, nincs legendás aranykor, amiből ábrándozva táplálkozhatunk.
Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 39. szám, 2022. szeptember 30.
LXV. évfolyam, 18. szám, 2021. május 7.
LXV. évfolyam, 6. szám, 2021. február 12.
Élet és Irodalom 2023