Őrült szerelmek

A 40. Magyar Filmszemle dokumentumfilmjeiről

FEUILLETON - LIII. évfolyam 10. szám, 2009. március 6.
Megélhetési dokumentumfilmes. Úgy hangzik, mint a megélhetési bűnöző. Nem véletlenül. Ezt a pejoratív jelzőt biggyesztette a szakma azokra a dokumentumfilm-készítőkre, akik az évente elnyert pályázati pénzekből gyorsan, olcsón összedobott műveket produkáltak. A minősítés azonban lassanként átterjedt a szakma egészére, a magyar dokumentumfilmet csak mendemondákból ismerő közönség sanda szemmel tekint azokra az elszánt alkotókra is, akik szabadidejükön, a megélhetést adó munka mellett megmaradt energiájukon túl időnként még saját megtakarított pénzüket is beleforgatják filmjeik elkészítésébe.
Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 25. szám, 2022. június 24.
LXVI. évfolyam, 23. szám, 2022. június 10.
LXVI. évfolyam, 21. szám, 2022. május 27.
Élet és Irodalom 2022