\"Veterántalálkozó\"

FEUILLETON - LIII. évfolyam 7. szám, 2009. február 13.
Szép a szó. A veterántalálkozó olyas, hogy egykori, régmúlt események résztvevői újra összegyűlnek, megbeszélik a régi szép emlékeket, olykor a savanykásabb alakzatokat is bevonja az emlékezés cukormáza, az elmúlt dicsőségre emlékezés elvonja a figyelmet a jelen nyomoráról. Akik még az átkosban szocializálódtak, azoknak a veterántalálkozó olyan képeket hoz fel a tudattalan mélyéről, mint például a baloldali zakómellen két és fél, három kiló medált közszemlére tévő, penetráns-részeg idős szovjet katona bácsik újságpapírról eszik épp az olajos halat, akad mellé korianderrel megszórt tetejű fekete kenyér is, mert a Szovjetunió Hősei ők, uborkát harapnak száz gramm vodka mellé, és betölti az olajkályha szagú, hengerelt falú helyiséget a tangóharmonika-szó, mert a Szovjetunió egyik népművésze húzza.
Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 11. szám, 2024. március 14.
LXVII. évfolyam, 32. szám, 2023. augusztus 11.
LXVI. évfolyam, 40. szám, 2022. október 7.
Élet és Irodalom 2024