Foyer és irónia

Vojnich Erzsébet helyre szabott térinstallációja a Nemzeti Színházban

FEUILLETON - LIII. évfolyam 2. szám, 2009. január 9.
2008. nyár végén kaptam az első felkérést, hogy nyissak meg egy kiállítást az immár nem is olyan „új" Nemzeti Színházban: az évadnyitón El Kazovszkijról és arról a posztumusz térinstallációról beszéltem, amit fájdalmasan korai halála előtt még maga vázolt fel, s amellyel a színház új vezetése - túl a tiszteletadás szomorú kötelességén - elindította ambiciózus kísérletét, hogy a sokat vitatott épület előcsarnokát megkerülhetetlen hellyé tegye a hazai kortárs művészet fővárosi térképén (azt most nem firtatnám, hogy mit jelenthet ebben az összefüggésben a „kortárs" jelző).
Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIV. évfolyam, 23. szám, 2020. június 5.
LV. évfolyam 44. szám, 2011. november 4.
LV. évfolyam 23. szám, 2011. június 10.
Élet és Irodalom 2021