A köztársaság szíve

PUBLICISZTIKA - LII. évfolyam 50. szám, 2008. december 12.

A hivatalos magyar-szlovák viszony látványos megromlásának idején érdemes kinyitni a magyar alkotmányt a híres felelősség-klauzulánál, és megvizsgálni, vajon mi következik belőle a Magyar Köztársaság és a határon túli magyarság kapcsolatára nézve. (Erre a 2004. december 5-i népszavazás évfordulója újabb alkalmat ad.) Azt kell látnunk, hogy az alaptörvény államfelfogása rendkívül sajátos, amiként különleges az a kép is, amelyet az alkotmány önmagáról láttat.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (SMS-sel, bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.

Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően SMS-sel, bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXI. évfolyam, 50. szám, 2017. december 15.
LXI. évfolyam, 41. szám, 2017. október 13.
LXI. évfolyam, 36. szám, 2017. szeptember 8.
Élet és Irodalom 2018