A felkavart Állóvíz

FEUILLETON - LII. évfolyam 42. szám, 2008. október 17.

Negyven éve nem sokan olvasták Nyíregyházán a Valóság című folyóiratot. Milyen lap volt ez? Kiváló szerkesztőkkel, gondolatokban gazdagon, ám az ellenzéki attitűdnek nyomait sem mutatta. Az orgánum 1968 áprilisában Állóvíz címmel szociografikus riportot közölt Végh Antal író tollából. A téma egy dél-nyírségi falu, Penészlek élete s az itt lakók életvitele volt.

Az írás közlése bombát robbantott a szabolcsi közéletben.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LIX. évfolyam, 43. szám, 2015. október 22.
LIX. évfolyam, 35. szám, 2015. augusztus 28.
LIX. évfolyam, 32. szám, 2015. augusztus 7.
Élet és Irodalom 2022