Szakértői

PÁRATLAN OLDAL - LII. évfolyam 41. szám, 2008. október 10.

A szakértői kormány felállítását az MSZP-n kívül minden parlamenti párt támogatja, és annak feje jó eséllyel az OTP vezérigazgatója lehet -nyilatkozta Demeter Ervin a Magyar Hírlapnak. Nem tudom, hogy a volt titkosszolgálati miniszter eme gondolatkísérletét előzőleg jelentette-e főnökének. Én úgy emlékszem, hogy a szabad demokratákon kívül eddig egyetlen párt sem támogatta a szakértői kormányról szóló elképzelést, és Orbán Viktor csak azért nem minősítette azt kapitális baromságnak, mert mostanában feltűnően udvarias Fodor Gáborral és csapatával.

Elképzelhető, hogy Demeter közlése, folytatása néhány hetes szellemi ámokfutásának, amelynek egyik gyöngyszeme a parlamentben hangzott el: az UD ZRt.-vel sem neki, sem a Fidesznek nem volt semmilyen kapcsolata. Mondta ezt azok után, hogy nyilvánvalóan rendszeresen kommunikált a megfigyeléseket is végző biztonsági cég vezetőjével.

Ami pedig kormányfő-jelöltjét illeti: valószínűleg Csányi Sándor Princz Gábor nyomdokain halad azzal, hogy nagy hatalmú bankárként „más vizeken is evez". Abban azért bízom, hogy bankját sem ő, sem a hitelválság nem viszi csődbe!

A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 30. szám, 2022. július 29.
LXVI. évfolyam, 27. szám, 2022. július 8.
LXVI. évfolyam, 21. szám, 2022. május 27.
Élet és Irodalom 2022