KIZÁRTAK A FRADIBÓL

PÁRATLAN OLDAL - LII. évfolyam 35. szám, 2008. augusztus 29.

Ezt azért nem gondoltam volna ötven év után. Kaptam ajánlott levélben egy tagbizottsági határozatot, mely szerint kizártak az FTC-ből. Fradi bácsi, az apám forog a sírjában.

Értem én a dolgot. Volt tavaly Dámosy Zsolt elnöknek egy kétségbeesett - és elvetélt - kísérlete, hogy ha kellő számú hozzám hasonló hülyét talál, s évi 12 ezer forintos tagdíjért tagságot ajánl, akkor összejöhet valamennyi pénz, hogy a Fradi feje a víz fölött maradjon. Már akkor többen aggályoskodtak, hogy mégis hogyan lehet ennek a több ezer, esetleg tízezer tagnak szavazati joga, hol, hogyan és miről szavazhatnának. De az aggályok elcsitultak, senki sem gondolta komolyan, s nyilvánvaló volt, hogy a tagdíjfizetők segíteni akartak, nem szavazni. Közben ugyebár a skótok által meg is lett mentve a Fradi (amit most látunk, az már a megmentett állapot).

Csakhogy úgy fest, most mégis kezdenek kidőlni a tagcsontvázak a szekrényből. Itt vannak ezek a furcsa tagok valami szavazati joggal, még a végén ingyenbelépőt akarnak a bevásárlóközpontba. Ezektől gyorsan meg kéne szabadulni, s jogilag tiszta helyzetet teremteni. De hogyan?

A legjobb lenne kizárni őket. S lőn. Így kezdődik a levél: "A Tagbizottság egyhangúan úgy határozott, hogy mivel Ön a 2008. évre vonatkozó tagdíj megfizetését felszólítás ellenére sem teljesítette, az Alapszabály 7 (5) d pontja alapján kizárja az Egyesületből."

Már az egyhangú szavazás is elszomorított. Nem volt a Tagbizottságban legalább egy ember, aki tartózkodott volna, mondván, nem érdemlik ezek az emberek ezt a fecnit. S biztosan küldtetek felszólítást? Még csak augusztus van, hátha befizetik a tagdíjat. Még jobban elszomorított a hamis érv. Engem ugyanis soha senki nem szólított föl tagdíjfizetésre - egyébként én azt csak egyszeri segítségnek szántam. És tessék mondani, honnan vagyok én most kizárva? Mi nem vagyok? Tag? Eddig sem voltam. Egy nyugtát kaptam mindössze, hogy befizettem a 24 ezer forintot, aztán soha többé semmit. Ja, mert a fiamat is beléptettem a Fradiba, aki még focimeccset se látott, hogy duplán segíthessek. Most őt is kizárták. Ugyanilyen cetlin, melyen nincs rajta a nevünk, és nincs is aláírva. Biankó kizárás. Hogy fogom én ezt bekereteztetni? Még azt mondják, hamisítottam.

(szále)

A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 12. szám, 2022. március 25.
LXV. évfolyam, 46. szám, 2021. november 19.
LXV. évfolyam, 2. szám, 2021. január 15.
Élet és Irodalom 2024