Prága-Korcula-Budapest, 1968. augusztus 21.

PUBLICISZTIKA - LII. évfolyam 32. szám, 2008. augusztus 8.

1968 Kádár János számára jól indult, de rosszul végződött. A prágai tavasz szövetségest ígért a magyar reformnak, szovjet fogadtatása azonban juttatott gyanakvást Budapestnek is. Moszkva júliusban ismeretes módon a katonai megoldás mellett döntött. Kádár politikai válaszút elé került. Nyár derekáig megpróbálta mérsékelni a szovjet beavatkozási hajlandóságot, s rávenni Alexander Dubceket, hogy korlátozza a nyilvánosságot, s tegyen gesztusokat a Szovjetuniónak. Végül azonban beleegyezett a katonai intervencióban való magyar részvételbe.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 29. szám, 2022. július 22.
LXIV. évfolyam, 28. szám, 2020. július 10.
LXI. évfolyam, 40. szám, 2017. október 6.
Élet és Irodalom 2023