Tisztelt Szerkesztőség!

VISSZHANG - LII. évfolyam 31. szám, 2008. augusztus 1.

Különleges örömöt szerzett 30. számukban Vágás István kivételes alapossággal és meggyőző érveléssel megírt hozzászólása a vízgazdálkodásról. Írása bizonyítja a hazai szakemberek nemzetközi szintű felkészültségét, amit végre illene felhasználni a politika bűnös mulasztásainak felszámolására.

Még mindig ápolgatom magamban a reményt, hogy elérkezik az idő, amikor a hazájukon kívül mindenütt elismert szakértő honfitársaink szóhoz juthatnak a hazai és európai követelményeket kielégítő fejlesztések megvalósításában, amint annak hangot adtam e hó 15-én Önökhöz küldött szösszenetemben.

Bizakodásomat zavarja az a tény, amit ugyancsak - a világ legnagyobb tudósai között számon tartott - Mosonyi professzor fogalmazott meg: szerinte illúzió lenne elvárni politikusainktól, hogy felgyújtsák azt a trójai falovat, amit eredményesen használtak fel hatalomba kerülésükhöz, a tömegek lelkes támogatásának megkaparintásához.

A média hatékonyan járulhat hozzá a régen esedékes szemléletváltáshoz, követve a legutóbbi számaikban mutatott jó példájukat.

További sikeres munkát kívánok.

Kard Aladár

A szerző további cikkei

LXI. évfolyam, 47. szám, 2017. november 24.
LXI. évfolyam, 36. szám, 2017. szeptember 8.
LXI. évfolyam, 27. szám, 2017. július 7.
Élet és Irodalom 2018