A TOLERANCIA HATÁRAI

PÁRATLAN OLDAL - LII. évfolyam 30. szám, 2008. július 25.

Lehet, hogy ennek a viselkedésformának van valami genetikai alapja, valami velünk született hajlam, de alapvetően mégiscsak saját elhatározásuk az embereknek, amiben sokat számít a szülők nemtörődömsége és a rossz társaság. Nekem mondhatják, hogy csak "alternatív életforma"; sőt, én még azt se hiszem, hogy betegség. Egyszerűen az önfegyelem hiánya, a divatnak való behódolás.

A történelemben sokszor újra és újra felbukkantak ezek az emberek. De a társadalom jóérzésű része, így az egészséges keresztények és ezen belül a magyarok mindig undorral fordultak el tőlük, mert veszélyesek az emberiségre, a kultúrára. Ahogy a pedofilek veszélyesek a kiskorúakra, és ezért a törvény üldözi is őket, úgy mételyezik meg ők a fiatalokat és a felnőtteket, ezért az ő viselkedésük is üldözendő lenne.

De legalább azt nem szabadna hagyni, hogy az utcán mutogassák magukat, hogy reklámozzák undorító szokásaikat. Miért kell a nyomorukat még közszemlére is tenni? Mert ezt teszik, amikor mindenféle gusztustalan öltözékekben és kellékekkel kivonulnak.

Fekete bőrszerkóban meg katonai cuccokban, régi történelmi szimbólumainkat meggyalázva, tojást és köveket dobálva, artikulálatlanul üvöltözve.

Kálmán László

A szerző további cikkei

LX. évfolyam, 12. szám, 2016. március 25.
LX. évfolyam, 4. szám, 2016. január 29.
LIX. évfolyam, 39. szám, 2015. szeptember 25.
Élet és Irodalom 2024