A LOKÁLPATRIÓTA

PÁRATLAN OLDAL - LII. évfolyam 16. szám, 2008. április 18.

Az Annus Adrián és Fazekas Róbert elleni doppingvád a mai napig nem bizonyosodott be, és a szükséges mértékben melléjük kellett állni - mondta Ipkovich György, Szombathely szocialista polgármestere a Vasárnapi Híreknek adott interjújában, hozzátéve: megbízatása legtragikusabb eseményeként élte át a történteket, és akkor a város sportélete került veszélybe.

A felelős városatya tiszteletre méltó módon állt és áll ki ma is a két atléta mellett, mert emlékezetes, hogy milyen készségesen és előírásszerűen adtak vizeletmintát a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökségnek (WADA). Igaz, a jogosan átvett aranyérem után, a felkészülés és a verseny feszültségét oldandó, kis bújócskát játszottak a vaskalapos ellenőrökkel, akik nem vették a lapot.

A polgármester szerint akkori döntését visszaigazolja, hogy a két sportember újra megpróbál visszakapaszkodni a világ legjobbjai közé, és Szombathely továbbra is aktív olimpikonokat, nemzetközi versenyeket tud felmutatni. Engem már a soron következő doppingvizsgálatok előtt meggyőzött igazáról.

Lantai András

A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 19. szám, 2022. május 13.
LXVI. évfolyam, 18. szám, 2022. május 6.
LXVI. évfolyam, 16. szám, 2022. április 22.
Élet és Irodalom 2022