Haverok, buli, bukta

PUBLICISZTIKA - LI. évfolyam 26. szám, 2007. június 29.

Különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett csalással gyanúsítanak néhány ifjú szocialistát, akik formálisan működő egyesületeket, illetve társadalmi szervezeteket hoztak létre. Tevékenységük lényege a különböző minisztériumi pályázatok pénzügyi támogatásainak elnyerése, amelyek költségelszámolását fiktív számlákkal igazolták. Az eddig kiutalt, jogosulatlanul felhasznált pénzmennyiség meghaladja a hatvanmillió forintot. A nyomozati vallomások alapján az ügy középpontjában az exhonatya Zuschlag János, az ifjú szocialisták elnökhelyettese, a párt kiskunhalasi szervezetének elnöke és az MSZP Bács-Kiskun megyei ügyvezető elnöke áll, aki tagadja az ellene felhozott vádakat, és elmondása szerint a bonyolult ügynek vannak fideszes szálai. Gyanúsított még az ügyben többek között Krausz Csaba újbudai szocialista képviselő és Marsovszky Balázs, a Fiatal Baloldal fővárosi elnöke.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LVI. évfolyam, 39. szám, 2012. szeptember 28.
LVI. évfolyam, 27. szám, 2012. július 6.
LVI. évfolyam, 10. szám, 2012. március 9.
Élet és Irodalom 2020