KÍSÉRLETEZNEK

PÁRATLAN OLDAL - L. évfolyam 31. szám, 2006. augusztus 4.

A járműveken korábban nem jelentkeztek azok a kisebb műszaki problémák, amelyeket az elmúlt napokban utasok szállítása közben tapasztaltak - közölte a Siemens kommunikációs igazgatója, Farkas Szilvia, miután sorozatban hibásodtak meg az egykori Lenin körúton kígyózó Combino villamosok, és azokat átvizsgálásra kivonták a forgalomból. Nem akarom és nem is tudom vitatni ezt a ténymegállapítást, mert egy nagy múltú világcég aligha vállalta volna a forgalomba állítás ódiumát, ha vadonatúj villamosaik a próbaüzemben rendre lerobbannak. Az is a Siemens mellett szól, hogy a beharangozók szerint a Combino a világon egyedülálló, azt tehát senki sem állította, hogy egyedül jár is.

Azon persze az igazgatónő elgondolkodhat, mi lenne, ha a fenti filozófia szerint hoznának forgalomba élelmiszereket, gyógyszereket stb.? Meg azon is, hogy ha már annyi pénzt kaptak, amennyit, a vevő nem követelhet-e minőséget? Pillanatnyilag ugyanis az a helyzet, hogy a szerencsés pillanatokban látványosan kígyózó Combino szépreményű utasa 35 fokos melegben a Blaha Lujza térről a Moszkva térre gyalog juthat el a legnagyobb eséllyel.

Túl azon, hogy a háborúval sújtott területeken ennél sokkal roszszabb a helyzet, Farkas Szilvia szakszerű tájékoztatója abszolút megnyugtató: "A nemzetközi tapasztalatok alapján (...) elmondható, hogy szeptembertől az üzemvitelre kedvezőtlen hatással járó kisebb műszaki hibák csökkenése várható."

Lantai András

A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 19. szám, 2022. május 13.
LXVI. évfolyam, 18. szám, 2022. május 6.
LXVI. évfolyam, 16. szám, 2022. április 22.
Élet és Irodalom 2022