MAGYAR SZPONZOR

PÁRATLAN OLDAL - L. évfolyam 28. szám, 2006. július 14.

"Marsi Anikó mára van kiírva Palik Vilmossal. Minden készen áll az új családtag fogadására, berendezett szoba és izgatott nagyszülők várják" - harsogja reggeli média.

A tudósítások beszámolnak róla, hogy: "A Marsi-Palik házaspár már most gondol születendő gyermeke jövőjére, éppen ezért Vilmos köldökzsinórvér őssejtjét leveszik, és egy hazai őssejt bankban tárolják."

Még eddig is rendben van a dolog, de ezután a celeb-pár, pontosabban a pár hölgy tagja nyilatkozott: "Fontosnak tartottuk, hogy Vilmosnak levegyék a köldökzsinórvér őssejtjét. A tudomány jelenlegi állásában is számos betegség gyógyításában használják már, a jövőben pedig még fontosabb szerep juthat az őssejt-programoknak. Lacival mindketten támogatjuk a kutatások ilyen irányát."

Nagyon helyes, egy dúsgazdag közéleti személyiség támogassa a tudományt, azonban van itt némi bökkenő, a magyar valóság, az ifjú anya arról is szólt, hogy: "A beavatkozás egy forintunkba sem kerül, ugyanis egy hazai cég vállalta, hogy térítésmentesen lebonyolítja egy szakorvosukkal."

Vagy úgy.

Róna György

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 13. szám, 2024. március 28.
LXVIII. évfolyam, 1. szám, 2024. január 5.
LXVII. évfolyam, 43. szám, 2023. október 27.
Élet és Irodalom 2024