Mindennek változnia kell

PUBLICISZTIKA - L. évfolyam 10. szám, 2006. március 10.

Múlt heti cikkünkben (Tovább a kádárizmus útján? ÉS, 2006/9.) bemutattuk, hogy a Kádár-korszakból örökölt túlzott mértékű állami újraelosztás változatlansága akadályozza a fejlett országokhoz történő felzárkózásunkat. Ha csupán az euróövezethez való csatlakozás költségvetési követelményeit akarnánk teljesíteni, ahelyett, hogy megvetnénk a tartós és fenntartható fejlődés alapjait, a következő néhány évben elegendő lenne politikusainknak tartózkodni az osztogatástól, a növekedési többlet kétharmadát pedig a hiány csökkentésére használni fel. Ha azonban azt szeretnénk, hogy ne maradjunk le szlovák, román, bolgár, észt vagy cseh versenytársaink mögött, akkor bizony nemcsak egyszeri kiigazításra lenne szükség, hanem arra is, hogy átalakítsuk a Kádár-korszakból örökölt újraelosztási mechanizmusokat, az államháztartás átláthatatlan, pazarló és erkölcstelen rendszerét. Azt is bemutattuk, hogy az ezredforduló óta hazánkban tartóssá vált az ésszerűségtől és a gazdasági lehetőségektől elszakadó, a választók megvásárolhatóságára építő gazdaságpolitika.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 27. szám, 2022. július 8.
LXVI. évfolyam, 21. szám, 2022. május 27.
LXVI. évfolyam, 20. szám, 2022. május 20.
Élet és Irodalom 2022