Ami nem jár, az nem jár

PUBLICISZTIKA - L. évfolyam 1. szám, 2006. január 6.

Diákjaikkal, illetve gyermekeikkel együtt tüntettek december közepén az egyházi iskoláknak szerintük járó költségvetési támogatásért az ott dolgozó pedagógusok és az ott tanuló gyerekek szülei. Tegyük azonban félre a vitát, hogy helyes volt-e iskolás gyerekeket mozgósítani a tüntetésre, még ha nem tartjuk is azt elfogadhatónak. Elégedjünk meg inkább annak megállapításával, hogy a szervezők az általuk képviseltek életbe vágó érdekeit és legmélyebb érzéseit érezték veszélyeztetve, amikor a 2006. évi költségvetésben az előző évihez képest szűkösebb költségvetési támogatást találtak az egyházi iskolafenntartók számára, és a helyzet drámaiságát kívánták ezzel az eszközzel is kifejezésre juttatni. A másik oldalon a minisztérium egy méltánytalan megkülönböztetést mérsékelt, amikor az általános megszorítás körülményei között próbálta egyes pontokon megvonni az egyházi iskolafenntartók egyes kedvezményeit, hogy azután a költségvetési zárószavazás előtt újra engedni kényszerüljön.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 21. szám, 2021. május 28.
LXV. évfolyam, 18. szám, 2021. május 7.
LXV. évfolyam, 1. szám, 2021. január 8.
Élet és Irodalom 2021