A médiarendszer kritikája

PUBLICISZTIKA - XLIX. évfolyam 13. szám, 2005. április 1.

A magyar médiarendszer radikális válsága közügy: a jelenlegi állapotok nem szolgálják sem a társadalom politikai, sem kulturális érdekeit. Arról nem beszélve, hogy a médiaipar egyes részeinek gazdasági hatékonysága jóval kevesebb embernek hajt hasznot, mint azt össztársadalmi szempontból progresszívnek mondhatnánk. Újra kell definiálnunk a médiarendszer politikai és intézményi feltételrendszereit, meg kell vizsgálnunk, hogy milyen nemzetközi változásoknak és trendeknek kell a közel- s a távolabbi jövőben megfelelnünk, végül milyen médiaszabályozási logika mentén alakítható ki az az új politikai gazdaságtan, amely segít elérni a releváns társadalmi célokat, s ha lehet, a jelenleginél több jelentkező számára kínál lehetőséget a médiapiacra való belépésre.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIV. évfolyam, 22. szám, 2020. május 29.
LXIV. évfolyam, 21. szám, 2020. május 22.
LXIV. évfolyam, 20. szám, 2020. május 15.
Élet és Irodalom 2020