A liberálisok éve?

PUBLICISZTIKA - XLIX. évfolyam 2. szám, 2005. január 14.

A jó másfél évtizeddel ezelőtt Kis János, Kőszeg Ferenc, Solt Ottilia, Göncz Árpád, Tamás Gáspár Miklós, Haraszti Miklós, Béki Gabriella, Eörsi István, Mécs Imre, Szabó Miklós, Hack Péter, no meg persze Demszky Gábor és Magyar Bálint által alapított párt jelenlegi elnöke karácsony előtti évzáró sajtóértekezletén 2004-et a liberálisok évének nevezte. Az elnöknek közismerten jó a humora, jó humorral így is fel lehet fogni azt az évet, amelyben például ígéretei ellenére új adók bevezetését szavazta meg a párt, tudomásul vette két évig védelmezett gazdasági miniszterének kibuktatását a kormányból, és másfél évtizeden át legsikeresebb politikusa, a biztos szavazatszerző Demszky Gábor valóságos politikai harakirit követett el. Nézzük meg bővebben, mi is történt 2004-ben a politikában, és mi is volt ebben a Kuncze Gábor elnökölte párt szerepe, melyet vezetői újabban előszeretettel "a magyar liberális pártnak" neveznek.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 15. szám, 2024. április 12.
LXVIII. évfolyam, 13. szám, 2024. március 28.
LXVIII. évfolyam, 9. szám, 2024. március 1.
Élet és Irodalom 2024