Erkölcs és költségvetés

PUBLICISZTIKA - XLVII. évfolyam 37. szám, 2003. szeptember 12.

Olvasom a Népszabadságot. Az augusztus 9-i számban Medgyessy Péter nyilatkozik Pogonyi Lajosnak és Révész Sándornak. Az újságírók kérdésére - "Mit gondol, a szociálpolitikailag és morálisan is teljesen indokolt tavalyi ötvenszázalékos béremelések, amelyek 700-800 ezer embert plusz a családtagjaikat érintették, mennyire voltak gazdaságilag megalapozottak?" - a miniszterelnök így válaszol: "Gazdaságilag is megalapozottak voltak, de ami még fontosabb: igazságos és becsületes lépések voltak." Tehát mind a kérdező újságírók, mind a válaszoló miniszterelnök szerint egyfelől közgazdasági, másfelől erkölcsi szempontból indokolt megítélni a Medgyessy-kormány által hozott életszínvonal-növelő intézkedéseket. A továbbiakban magam is ebből a két szempontból foglalkozom a bérek és különféle juttatások növelésével.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 8. szám, 2024. február 23.
LXVIII. évfolyam, 5. szám, 2024. február 2.
LXVII. évfolyam, 37. szám, 2023. szeptember 15.
Élet és Irodalom 2024