Nem félünk a Finkelsteintől

PUBLICISZTIKA - XLVII. évfolyam 25. szám, 2003. június 20.

A sikerkönyvek mindig "gyanúsak" egy kicsit. Norman G. Finkelstein New York-i politológus karcsú kötetét Budapesten az utcai könyvárusok a "Kéjgyilkos a nagymamám" és a "Hogyan főzzünk sokat, jól a semmiből" típusú könyvek között árulják, a legkeményebb pornó "szakirodalom" műveihez hasonlóan celofáncsomagolásban. Hátsó borítóján büszkén hirdetik, hogy már 14 nyelven 250 000 példányban adták el. Bevallom, mint a Vasárnapi Újság rendszeres hallgatója, figyelmemet Finkelstein könyvére néhány hete Lovas István hívta föl, aki szokásos stílusában (alig visszafojtott dühvel a hangjában) jegyzetében többek között azon élcelődött, hogy a "balliberálisok" nem mernek Finkelstein könyvével foglalkozni, még megbírálásától is óvakodnak, inkább megpróbálják elhallgatni, hogy egy ilyen jelentős mű megjelent.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 5. szám, 2021. február 5.
LXIV. évfolyam, 31. szám, 2020. július 31.
LXIV. évfolyam, 25. szám, 2020. június 19.
Élet és Irodalom 2023