Kendernapi metszetek

PUBLICISZTIKA - XLVII. évfolyam 22. szám, 2003. május 30.

Május negyedikét a lágy drogok liberalizálásának hívei a kender felszabadításának világnapjaként tartják számon. Ezen a napon szerte a világon ezrek és ezrek gyűlnek össze, hogy békés demonstráció keretén belül követeljék a kenderszármazékok fogyasztásának legalizálását. Az első ilyen megmozdulásra 1998-ban New Yorkban került sor meglehetősen viharos körülmények között, mivel a város akkori, közismerten keménykezű polgármestere, R. Giuliani megpróbálta megtagadni a demonstráció engedélyezését. A megmozdulás szervezőinek bírósági úton kellett kikényszeríteniük az engedélyt.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 23. szám, 2021. június 11.
LXV. évfolyam, 15. szám, 2021. április 16.
LXV. évfolyam, 12. szám, 2021. március 26.
Élet és Irodalom 2021