Búcsú egy árfolyamrezsimtől

PUBLICISZTIKA - XLV. évfolyam 21. szám, 2001. május 25.
Hat évet és ötvenkét napot húzott le a szűk sávos csúszó árfolyamrendszer. A Bokros-csomagként híressé vált stabilizációs program legtovább működő eleme volt. Míg kezdetben mindenki üdvözölte a hiteles gazdaságpolitikát feltételező és a költségvetést fegyelmező árfolyamrendszert, pár évvel később már sokan feszegették a szűk lebegési sáv okozta rugalmatlanság káros hatásait. A változtatás lehetőségét azonban átmenetileg aláásta az ázsiai, majd az oroszországi pénzügyi válság. Az MNB végül tavaly nyáron látta elérkezettnek az időt a rugalmasság növelésére, de az akkori pénzügyminiszter ezt megvétózta. Most viszont új, jegybankelnöki pozíciójában mégiscsak meglépte azt, amit elődjének nem engedett.
Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 27. szám, 2021. július 9.
LXV. évfolyam, 15. szám, 2021. április 16.
LXV. évfolyam, 10. szám, 2021. március 12.
Élet és Irodalom 2021